ECOTOUR - Energy Efficiency Management In Tourism Industry

ENERGY EFFICIENCY MANAGEMENT 

IN

TOURISM INDUSTRY

slide

be SMART in
using RESOURCES

slide
slide
slide

Homepage

About ECOTOUR

Over Ecotour

Het Ecotour project is opgestart om de toeristische sector te versterken. Ecotour geeft specialisten in de sector de kans hun vaardigheden en competenties  te ontwikkelen leidend tot verduurzaming van de sector. Tegelijkertijd stimuleert het project een attitute verandering en onderstreept het het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieubescherming. 

Het project zal een beroepskwalificatie ontwikkelen met het profiel ‘Tourism Energy Manager’ en deze aanbieden aan het Europese bedrijfsleven.

Proiect

Projectresultaten

Het doel van dit project is de uitwisseling van ervaringen, informatie, concepten, methoden en strategieën, om op basis hiervan nieuwe producten te ontwikkelen en deze uiteindelijk te implementeren.

Alle resultaten zullen in het Roemeens, Engels, Duits, Fins, Nederlands, Spaans en Italiaans vrij toegankelijk zijn.

Evenimente

Evenementen

Bewustwording is essentieel want het voornaamste probleem bij managers en leidinggevenden van toeristische Europese bedrijven ligt in het gebrek aan kennis bij het stellen van strategische doelen voor energieverbruik, bij het monitoren en controleren van het energiebeleid en het gebrek aan kennis over duurzame energie.  

Parteneri

Partners

Het project ECOTOUR – Management of Efficient Energy in Tourism Industry, wordt gefinancierd door het Lifelong Learning Program 2013, Action: Leonardo Da Vinci – Transfer of Innovation. Het consortium van het project bestaat uit universiteiten, onderzoeksinstellingen, regionale overheden, toeristische organisaties, MBO-scholen en duurzaamheidsexperts uit Roemenië, Oostenrijk, Italië, Spanje, Nederland en Finland.

| Stiri ECOTOUR

13.10.2014
1 Duurzaam toerisme een belangrijk onderwerp op UNWTO Executive Council agenda
1 Duurzaam toerisme een belangrijk onderwerp op UNWTO Executive Council agenda
  Het belang van het bouwen van nieuwe partnerschappen voor de duurzame ontwikkeling van cultureel toerisme veroverde een belangrijke plek op de 99ste sessie van de UNWTO Executive Countil bijeenkomst in Samarkand. Het Council discussieerde ook over de laatste internationale toeristische trend...
detalii
13.10.2014
2. Tourism For Tomorrow Auszeichnung
Die 2015 Tourism for Tomorrow Auszeichnung hat einen Aufruf zur Einreichung von Projekten im Bereich nachhaltiger Tourismus veröffentlicht. Bei der Veröffentlichung des Aufrufs hat David Scowsill, CEO und President der World Travel & Tourism Council (WTTC), dazu aufgerufen, Nachhaltig...
detalii

Sind Sie Manager eines Hotels, ein technischer Experte im Hotelbereich oder ein  Trainer, der die Lernmaterialien für den Unterricht einsetzen möchte?

Möchten Sie Erfahrungen, Wissen und Kompetenzen für denEnergiemanager in Hotels erwerben?

e-learning platform

Project Partners